Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
A legfinomabb profiterol recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

A legfinomabb profiterol

90 perc
6 adag
Megfizethető
2023. 03. 19.
Frissítve: 2025. 01. 12.

Elkészítés

  1. A profiterol tésztájához 1,5 dl vizet egy fazékba öntünk, hozzáadjuk a vajat, és közepes hőmérsékleten melegítjük addig, amíg a vaj felolvad. Ekkor emeljük a hőt, hirtelen felforraljuk, majd gyorsan levesszük a tűzhelyről, és a forró keveréket a tálba kimért liszthez keverjük. Fakanállal addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál falától, majd hagyjuk pihenni kb. 10 percig.
  2. A tojásokat elhabarjuk, a tésztához adjuk, és robotgép segítségével alaposan összekeverjük, hogy sima, egyenletes masszát kapjunk. Habzsákba töltjük a tésztát, és 16-20 diónagyságú tésztagolyót nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Finoman locsoljuk meg vagy fújjuk le vízzel a fánkgolyókat, mielőtt a sütőbe toljuk. Ezzel egy párás atmoszférát teremtünk, amely segíti a fánkok növekedését.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy addig, amíg a fánkok megnőnek és aranyszínűek lesznek.
  4. Ha elkészültek, kivesszük őket a sütőből, és fogpiszkálóval vagy hurkapálcával mindegyiket átszúrjuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből.
  5. A sütőt 180 fokra állítjuk, visszatesszük a fánkokat a sütőbe, és kb. még 5-10 percig sütjük. Sütőrácsra tesszük hűlni. Ha kihűltek, félbevágjuk és egy teáskanál segítségével eltávolítjuk a belsejüket.
  6. A csokoládészószhoz 1 dl vizet egy fazékba öntünk, hozzáadjuk a vajat, majd a kakaóport és a cukrot, addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad, és addig főzzük, amíg a krém kicsit sűrűbb lesz. A lábast levesszük a tűzről, és a szószt hagyjuk kihűlni, besűrűsödni.
  7. A töltelékhez a tejszínt és a vaníliaaromát lágy krémmé verjük. Nyomózsákba töltjük, és a fánkok közepébe nyomjuk. A tetejüket ráhelyezzük, és a fánkokat egy tálra tesszük. Csokládészósszal meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés
Hozzávalók: 6 személyre.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

|

2025.01.09.

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.09.

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.23.

Csokis profiterol
Recept
Bonyolult

Csokis profiterol

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.14.

Égetett tészta - alaprecept
Recept
Rafinált

Égetett tészta - alaprecept

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2022.09.20.

Ekler fánk
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

|

2022.02.08.

Paris - Brest
Recept
Rafinált

Paris - Brest

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Botos Anna Mária szerző profilképe

Botos Anna Mária

|

2021.05.10.

Hasonló receptek

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.09.

Ekler fánk recept
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

|

2022.02.08.

Paris - Brest recept
Recept
Rafinált

Paris - Brest

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Botos Anna Mária szerző profilképe

Botos Anna Mária

|

2021.05.10.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.