Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb profiterol recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

A legfinomabb profiterol

90 perc
6 adag
Megfizethető
2023. 03. 19.

Elkészítés

  1. A profiterol tésztájához 1,5 dl vizet egy fazékba öntünk, hozzáadjuk a vajat, és közepes hőmérsékleten melegítjük addig, amíg a vaj felolvad. Ekkor emeljük a hőt, hirtelen felforraljuk, majd gyorsan levesszük a tűzhelyről, és a forró keveréket a tálba kimért liszthez keverjük. Fakanállal addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál falától, majd hagyjuk pihenni kb. 10 percig.
  2. A tojásokat elhabarjuk, a tésztához adjuk, és robotgép segítségével alaposan összekeverjük, hogy sima, egyenletes masszát kapjunk. Habzsákba töltjük a tésztát, és 16-20 diónagyságú tésztagolyót nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Finoman locsoljuk meg vagy fújjuk le vízzel a fánkgolyókat, mielőtt a sütőbe toljuk. Ezzel egy párás atmoszférát teremtünk, amely segíti a fánkok növekedését.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy addig, amíg a fánkok megnőnek és aranyszínűek lesznek.
  4. Ha elkészültek, kivesszük őket a sütőből, és fogpiszkálóval vagy hurkapálcával mindegyiket átszúrjuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből.
  5. A sütőt 180 fokra állítjuk, visszatesszük a fánkokat a sütőbe, és kb. még 5-10 percig sütjük. Sütőrácsra tesszük hűlni. Ha kihűltek, félbevágjuk és egy teáskanál segítségével eltávolítjuk a belsejüket.
  6. A csokoládészószhoz 1 dl vizet egy fazékba öntünk, hozzáadjuk a vajat, majd a kakaóport és a cukrot, addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad, és addig főzzük, amíg a krém kicsit sűrűbb lesz. A lábast levesszük a tűzről, és a szószt hagyjuk kihűlni, besűrűsödni.
  7. A töltelékhez a tejszínt és a vaníliaaromát lágy krémmé verjük. Nyomózsákba töltjük, és a fánkok közepébe nyomjuk. A tetejüket ráhelyezzük, és a fánkokat egy tálra tesszük. Csokládészósszal meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés
Hozzávalók: 6 személyre.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis profiterol
Recept
Bonyolult

Csokis profiterol

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Profiterol-alaprecept
Recept
Mester

Profiterol-alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Égetett tészta - alaprecept
Recept
Rafinált

Égetett tészta - alaprecept

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

Paris - Brest
Recept
Rafinált

Paris - Brest

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Botos Anna Mária szerző profilképe

Botos Anna Mária

Hasonló receptek

Profiterol-alaprecept
Recept
Mester

Profiterol-alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ekler fánk recept
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

Paris - Brest recept
Recept
Rafinált

Paris - Brest

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Botos Anna Mária szerző profilképe

Botos Anna Mária

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.