Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Ekler fánk recept
recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
1 adag
Átlagos
2022. 02. 08.
Hozzávalók
Az égetett tésztához:
2csipet cukor
2csipet
20dkg liszt
A krémhez:
1csomag vaníliás puding (főzős)
A tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Az ekler fénk égetett tésztájához a vizet és az olajat összeöntjük egy lábasban, beletesszük a cukrot, valamint a sót és felforraljuk.
  2. Ha felforrt, beletesszük a lisztet és simára keverjük.
  3. Ha már összeállt egy gombóccá és elválik az edény falától, levesszük a tűzről.
  4. A tésztát egy keverőtálba tesszük és gépi habverővel elkezdjük keverni, amíg kicsit hűl - erre azért van szükség, mert ha a még forró tésztába tesszük bele a tojásokat, akkor azok megsülnek.
  5. Ha már nem túl forró, egyesével beleütjük a tojásokat. A következő tojást mindig csak akkor üssük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett a tésztában.
  6. A tésztát egy csillagcsöves habzsákba töltjük, s egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni a fánkokat.
  7. Az elkler fánk krémjéhez a pudingporból,tejből cukorból pudingot főzünk. Kihűtjük.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük, a felét hozzákeverjük a kihűlt vaníliapudinghoz.
  9. A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  10. Összeállítjuk az eklert: egy fánkot, szintén csillagcsöves habzsák segítségével megtöltünk vaníliás krémmel, rásimítjuk a tejszífnhabból, majd befedjük egy másik fánkkal. Az összeállított sütményeket olvasztott csaokoládéval megcsurgatjuk, és, ha megszilárdult, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb profiterol
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ekler fánk csokis tejszínhabbal
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Égetett tészta - alaprecept
Recept
Rafinált

Égetett tészta - alaprecept

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk túrókrémmel töltve
Recept
Bonyolult

Ekler fánk túrókrémmel töltve

60 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

A legfinomabb profiterol recept
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Paris - Brest recept
Recept
Rafinált

Paris - Brest

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Botos Anna Mária szerző profilképe

Botos Anna Mária

Klasszikus ekler fánk  recept
Recept
Mester

Klasszikus ekler fánk

50 perc
|
4 adag
|
Költséges
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.