Az ekler fénk égetett tésztájához a vizet és az olajat összeöntjük egy lábasban, beletesszük a cukrot, valamint a sót és felforraljuk.
Ha felforrt, beletesszük a lisztet és simára keverjük.
Ha már összeállt egy gombóccá és elválik az edény falától, levesszük a tűzről.
A tésztát egy keverőtálba tesszük és gépi habverővel elkezdjük keverni, amíg kicsit hűl - erre azért van szükség, mert ha a még forró tésztába tesszük bele a tojásokat, akkor azok megsülnek.
Ha már nem túl forró, egyesével beleütjük a tojásokat. A következő tojást mindig csak akkor üssük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett a tésztában.
A tésztát egy csillagcsöves habzsákba töltjük, s egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni a fánkokat.
Az elkler fánk krémjéhez a pudingporból,tejből cukorból pudingot főzünk. Kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, a felét hozzákeverjük a kihűlt vaníliapudinghoz.
A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
Összeállítjuk az eklert: egy fánkot, szintén csillagcsöves habzsák segítségével megtöltünk vaníliás krémmel, rásimítjuk a tejszífnhabból, majd befedjük egy másik fánkkal. Az összeállított sütményeket olvasztott csaokoládéval megcsurgatjuk, és, ha megszilárdult, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.