Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus ekler fánk  recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Klasszikus ekler fánk

50 perc
4 adag
Költséges
2017. 03. 09.

Elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. A hideg vízbe beletesszük a zsírt, a csipet cukrot és a csipet sót, majd feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll a tészta. (Recsegő hangot add ki, amikor elkészült, kb. 2-3 perc.) A tésztába egyenként beleütjük a tojásokat, és gyorsan összekeverjük.
  3. Amikor elkészült, habzsákba töltjük, és sütőfóliával kibélelt tepsibe, kb. 10 cm-es, babapiskótányi csíkokat nyomunk.
  4. A tepsit betoljuk a sütőbe, 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 180 fokra, és még 10-15 percig sütjük a fánkokat.
  5. Ha megsültek, még forrón, recés késsel levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozzon belőlük.
  6. Amíg hűlnek a fánkok, csipet sóval felverjük a tejszínt. A csokit a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  7. A tejszínhabot habzsákba szedjük, és megtöltjük az ekler fánk alját, majd a tetejét az olvasztott csokiba mártjuk, és a hab tetejére helyettük.

Megjegyzés
Az égetett tészta titka a sütő hőfoka. Minden esetben 220 fokra kell előmelegíteni, mert különben nem jön fel a tészta.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb profiterol
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ekler fánk csokis tejszínhabbal
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Égetett tészta - alaprecept
Recept
Rafinált

Égetett tészta - alaprecept

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

Ekler fánk túrókrémmel töltve
Recept
Bonyolult

Ekler fánk túrókrémmel töltve

60 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Ekler fánk recept
Recept
Rafinált

Ekler fánk

90 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Debreceni Anett szerző profilképe

Debreceni Anett

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.