A képviselőfánk tésztájához egy edénybe olajat és vizet teszünk, és elkezdjük melegíteni, egészen addig, amíg pattogni kezd. Ekkor lejjebb vesszük a hőt, elkeverjük benne a lisztet, majd a sót, a cukrot, és ismét nagy lángon keverjük további 1-2 percig. Akkor jó, ha labdává áll össze és pattogó hangokat ad, az edényen pedig vékony filmréteg képződik.
Ekkor az edényt lehúzzuk a tűzről, az egészet átkanalazzuk egy robotgép keverőtáljába, és pár percig hűlni hagyjuk. Ha gyorsítanánk a folyamaton, a géppel pár percig, alacsony fokozaton kevertethetjük a tésztát.
Amikor a tészta langyosra hűlt, a robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat, amíg egy ragacsos, nyúlós masszát nem kapunk.
A tésztát habzsákba töltjük és nagyobb diónyi gömböket nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, kissé távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nőni fog.
Ha nincs gőzölős sütőnk, akkor a tésztagömböket vízzel kicsit lespricceljük, kb. 20 percet pihentetjük.
Légkeverésen 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, előbb kb. 5 percig, majd a hőt 200 fokra mérsékelve további kb. 15 percig sütjük. A sütőajtót közben nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok! Kb. 20 perc a sütési idő, de ez sütőfüggő is lehet.
Ha megsültek a fánkok – ezt onnan tudjuk, hogy a repedések is aranybarnák –, a sütőajtót csak résnyire nyitjuk ki. Ha kell, fakanállal kitámasztjuk, és így hagyjuk hűlni a sütőben a süteményeket még kb. 8-10 percig. Rácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd megtöltjük a krémmel.
A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat. Két külön keverőtálba tesszük az elfelezett mascarponét, hozzáadjuk a 2,5-2,5 dl cukrozott habtejszínt - ha biztosra akarunk menni, használhatunk növényi habot -, és a kettőt egyneművé keverjük. Az egyik tálba beletesszük étcsokit, a másikba a fehér csokoládét, és kézi robotgéppel – először a fehér, majd az étcsokoládés masszát – keverjük simára.
Az elkészült krémeket habzsákokba töltjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A cukrozatlan habtejszínt felverjük, és egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kihűlt fánktésztákat elfelezzük, pici porcukorral a belsejüket meghintjünk. A fánkok üregeit a krémekkel megtöltjük. A krémréteg tetejére tejszínhabot nyomunk, majd rátesszük a tetejüket.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI A KÉPVISELŐFÁNKOT GÁSPÁR BEA!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.