A tojásokat kettéválasztjuk, két tálba, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgájához adjuk a vajat és a cukor felét, és a csipet sót. Kézi robotgép vagy habverő segítségével addig keverjük, míg minden fel nem oldódik, és szép krémes állagot nem kapunk.
Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, folytatjuk a keverést addig, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát egyenletesen eloszlatva egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe terítjük, majd a sütőbe tesszük 20 percre, ha az idő letelt, tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad a tű felületére semmi, akkor a tészta jó, ha tapad, akkor pár percig még tovább sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét kemény, fényes habbá verjük, és miközben verjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot.
Az elősütött meleg tésztára kenjük egyenletesen a baracklekvárt, majd erre kanalazzuk a tojáshabot, amit szintén egyenletesen elkenünk.
Nem maradt más hátra, a tojáshabos süteményalapot visszatesszük a sütőbe további 20 percre, és szép aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a citromos női szeszély!
Megjegyzés
Békebeli sütemény, aminek az eredetét pontosan nem tudjuk, elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, házi sárgabaracklekvárral az igazi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.