A vizet, a sót, az étolajat egy fazékban feltesszük forrni egy magasabb falú fazékban. Ezután beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük gyors mozdulatokkal, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és szép fényesre kidolgozzuk. Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a tésztamasszát.
Egy tepsit sütőpapírral befedünk, és a tésztából ujjnyi, jó arasznyi rudakat nyomunk rá, majd hagyjuk pihenni a tésztát 3/4 órát.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, és a fánkokat 6-osával kisütjük.
A kész fánkok közepét egy vékony dróttal kilyukasztjuk, és a habzsákba töltött lekvárral betöltjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk - jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
Egy habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem. Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Egy videón láttam ezt a műveletet, ott csokival vagy nutellával töltötték.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.