Az élesztőt a tejben egy kevés liszttel és cukorral elkeverjük. A tejfölt mély tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, kevés sót, majd a lisztet, és beleöntjük az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, hogy a tészta sima legyen. Akkor dolgoztuk már jól össze, ha a tészta elválik a fakanáltól.
Langyos helyre tesszük, kelesztjük körülbelül 30 percig.
Hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd 10-15 percig ismét kelni hagyjuk.
Nem túl forró olajba tesszük,az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül süthetjük. Porcukorral meghintjük és lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Honti Antalné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.