2 dl vizet felforralunk az olajjal, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről, és robotgéppel keverjük tovább. Közben egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy csillagcsöves nyomózsákkal, egymástól 5-6 cm távolságra 4 cm átmérőjű rózsákat nyomunk rá a tésztából. Megkenjük őket kevés vízzel, majd a 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A marcipánhabhoz lereszeljük a marcipánt, majd lábosba tesszük 1,5 dl tejszínnel és a körtepálinkával. Kis lángon addigmelegítjük, amíg a marcipán fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt kemény habbáverjük a zselatinnal, és a pálinkás marcipánhoz forgatjuk.
A mártáshoz lábosba tesszük a meghámozott, kimagozott és felkockázott körtét 3 dl vízzel, a lereszelt gyömbérrel, a vaníliaeszenciával és a cukorral. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Végül besűrítjük a kevés vízzel elkevert pudingporral.
A képviselőfánkok kalapjait levágjuk, majd habzsák segítségévelrózsákat nyomunk bele a marcipános krémből. A langyos körtemártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.