Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zserbó, ahogy Bay Éva készíti recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTejDiófélék

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
8 adag
Költséges
2022. 12. 22.

Elkészítés

  1. A zserbó elkészítéséhez összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, a lisztet, a sót, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt, majd pihentjük 1 vagy 2 órát. Ez finom zsíros tészta, könnyű vele dolgozni. Három részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. Letesszük az első lapot sütőpapírra, és megkenjük jócskán lekvárral.
  3. Közben a darált diót összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a narancs lereszelt héjával. Megfelezzük, és egyenletesen elosztjuk az első lapon.
  4. Következik a második lap, amelyet ugyancsak lekenünk lekvárral, és meghintjük a diós keverékkel. Rátesszük a harmadik lapot, és alaposan megszurkáljuk, egészen az aljáig.
  5. Ezután 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor kihűlt, megfordítjuk, hogy az alja kerüljön felülre, mert az szép sima. Olvasztott csokoládéval borítjuk. 2-3 nap múlva lesz tökéletes.

Fotó és recept: VIASAT3/Ide süss! – Ünnepi kihívás

Megjegyzés
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, régen mindig ő sütött karácsonykor zserbót a családnak. A hagyományos zserbóban nincsen narancs és fahéj, de a nagymamám ezzel a két összetevővel tette különlegesebbé ezt a tökéletes ünnepi süteményt – ami egyébként az egyik kedvencem, és nagy örömmel készítem évről évre a családomnak - Bay Éva, aki idén az Ide süss! Ünnepi kihívás versenyzője.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Diós és mákos zserbó sütés nélkül
Recept
Egyszerű

Diós és mákos zserbó sütés nélkül

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
 HappyGirlKitchen szerző profilképe

HappyGirlKitchen

Klasszikus zserbó
Recept
Egyszerű

Klasszikus zserbó

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Mákos zserbó szilvalekvárral
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes zserbó egyszerűen
Recept
Egyszerű

Mézes zserbó egyszerűen

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Diós zserbó
Recept
Egyszerű

Diós zserbó

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Zserbószelet
Recept
Mester

Zserbószelet

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.