Először a tésztát állítjuk össze. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig a tejet. Összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral. A lekvárokat jól átkeverjük. Kinyújtjuk a tészta harmadát, és beleterítjük a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe. Megkenjük a lekvár felével. Rászórjuk a diós keverék felét.
Kinyújtjuk a második adag tésztát, ráterítjük a diós lekvárra. Erre rákenjük a maradék lekvárt, rászórjuk a maradék diót, és befedjük a harmadik, kinyújtott tésztával.
Jó alaposan megszurkáljuk az összerakott nyers süteményt úgy, hogy mind a három tésztalapot átlyukasszuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül), és 45–55 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje világosbarna színű lesz. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
A mázhoz a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk. Folyamatos kevergetés közben főzzük a mázat kis lángon, míg fényes, sima masszát nem kapunk (ez körülbelül tíz perc).
Ha kész a máz, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a margarint. Ha már teljesen beleolvadt a csokis masszába, akkor egyenletesen ráöntjük a hideg sütemény tetejére. Hagyjuk dermedni. Végül hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.