A darált kekszet a porcukorral és a puha vajjal összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kétfelé osztjuk a tésztát.
Egy sütőpapírt méretre vágunk (25x30 cm) és a tésztát erre kinyújtjuk. A széleit levághatjuk és hozzátoldhatjuk oda, ahol hiányzik.
A diót 10 dkg lekvárral összekeverjük ( itt számít a lekvár keménysége, ha folyósabb elég lehet kevesebb is, ezért fokozatosan adjuk a dióhoz). A cél, hogy jól kenhető állagot kapjunk.
A kinyújtott tésztát megkenjük a töltelékkel és a sütőpapírral szorosan feltekerjük. A másik tésztát is így készítjük el csak abba mákos tölteléket készítünk. Mindkettőt betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Amikor eléggé megdermedt, a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercseket. Amikor megköt a csoki, szeletelhetjük a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.