A zserbó elkészítéséhez a diót összekeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a 24×38 cm-es tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, majd rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözünk rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt világosbarnára sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a süteményre kenjük. Megvárjuk, amíg megszárad, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.