A japán palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a tejjel és az olajjal alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.
A felvert tojásfehérjét óvatosan a tojásos-lisztes-cukros masszába forgatjuk, és egyneművé keverjük.
A tésztát nyomózsákba töltjük. A serpenyőt nagyon vékonyan kikenjük és felmelegítjük. Kis gombócokat nyomunk a serpenyőbe, majd pár csepp vizet adunk a tészatahalmok közé. Lefedjük a serpenyőt, és 4 percig így sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a palacsintákat, ismét vizet adunk hozzá és ismét lefedjük. További 4 percet sütjük.
Lapát segítségével kiszedjük a palacsintákat a serpenyőből, és melegen, gyümölccsel megpakolva, lekvárral és porcukorral meghintve kínáljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.