A hortobágyi palacsinta töltelékéhez a csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a levét.
Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintákat.
Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk, és felkockázzuk a húst.
A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a hortobágyi húsos palacsinta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.