Elkeverjük a tejben a felvert tojásokat, a sót és a lisztet, majd ha túl sűrű a tésztánk, szódavízzel hígítjuk és fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a gombákat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a tésztához keverjük, és kisütjük a palacsintákat.
Elkeverjük a tejfölben a lisztet és a gomba raguhoz adjuk, majd éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Megtöltjük a töltelékkel a palacsintákat, amit először félbe, majd negyedbe hajtunk. Így fektetjük ízlésesen egymás mellé, tetejükre is csurgatunk keveset a tejfölös gombás mártásból. Végül 190 fokos sütőben átforrósítjuk (5-10 perc) és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.