A kekszet durvára törjük egy zacskóban, akár sodrófa segítségével. Ha ezzel megvagyunk, a desszertes pohár aljára szórjuk.
A túrót alaposan elkeverjük a görög joghurttal, majd a mézzel és a citromhéjjal. Az így kapott keveréket a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, aztán a baracklekvárt is szépen elosztjuk rajta.
Végül egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára darabolt diót, és megszórjuk vele a desszert tetejét.
Fogyasztás előtt érdemes egy fél órára hűtőbe tenni a pohárkrémet.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM
Megjegyzés
A tojáshabot szándékosan hagytuk el a tetejéről, hiszen így gyorsabban elkészül, na meg ha cukormentes hozzávalókból dolgozunk, akár diétás finomság is lehet a végeredmény. Igazi jolly joker desszert, ha rövid időn belül kell valami édes kis kényeztetést készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.