A csörögefánk elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a sóval. Ezután becsomagoljuk a tésztát, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra, és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csöröge- vagy derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és a közepükön hosszanti bemetszést ejtünk.
Felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen porcukorba forgatjuk, és baracklekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.