A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 01. 21.

Elkészítés

  1. A vadasmártás elkészítéséhez a vastagabbra vágott, szeletelt sertéscombot egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A fűszereket egy teatojásba tesszük, így adjuk a főzővízhez. Az egészet felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és puhára főzzük a húst és a zöldségeket.
  2. Ezután a puhára főtt húst egy tányérra szedjük, és félretesszük. A megpuhult zöldségeket szintén kiszedjük a léből, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a levesbe.
  3. Az olajat felhevítjük, megszórjuk a liszttel, és kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni. A cukrot folyamatos kevergetés mellett megkaramellizáljuk, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  4. Amikor a rántás már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Ezután a forrásban lévő zöldséges léhez öntjük, majd egy kézi habverővel alaposan elkeverjük, és sűrűre főzzük. Közben hozzáadjuk a mustárt és a karamellizált cukrot is.
  5. Ezután visszarakjuk a mártásba a hússzeleteket, néha óvatosan megkeverve kiforraljuk, és még további pár percig főzzük.
  6. Közben elkészítjük a zsemlegombócokat. A szikkadt zsemlét kisebb kockákra vágjuk, majd egy tepsire tesszük, és a sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet.
  8. A tojást összekeverjük a vízzel, ízlés szerint sóval, borssal, majd hozzáadjuk a kihűlt hagymás keveréket, a pirított zsemlekockát és a lisztet. Alaposan összekeverjük, hogy egy formázható masszát kapjunk. (Ha túl lágy, egy kevés lisztet, ha túl kemény, akkor egy kevés vizet adunk még hozzá.)
  9. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk. Egy edényben bőséges mennyiségű vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük azokat.
  10. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a vízből a gombócokat, majd egy tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a szaftos hús mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Az igazi vadas marhahúsból a legfinomabb, de én kicsit ódzkodtam eme hústól, és mint mindig most is sertéscombból készítettem el. Így is nagyon finom volt. Ízlés szerint citromlével is ízesíthetjük a vadast, de én inkább több tárkonyecetet, és mustárt adok hozzá.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Lassan sült fehérboros tarja
Recept
Mester

Lassan sült fehérboros tarja

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé
Recept
Egyszerű

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Stefánia-szelet
Recept
Rafinált

Stefánia-szelet

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Töltött sütőtök
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Pacalpörkölt
Recept
Bonyolult

Pacalpörkölt

165 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkés hortobágyi palacsinta
Recept
Rafinált

Csirkés hortobágyi palacsinta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hasonló receptek

Vadas marha recept
Recept
Rafinált

Vadas marha

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tojáskrém  recept
Recept
Egyszerű

Tojáskrém

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Virslisaláta recept
Recept
Egyszerű

Virslisaláta

20 perc
|
4 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Vadasmártás sertéscombbal recept
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus borsóleves  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus borsóleves

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.