Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Vadas sertéscombból, zsemlegombóccal

120 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 01. 21.

Elkészítés

  1. A vadasmártás elkészítéséhez a vastagabbra vágott, szeletelt sertéscombot egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A fűszereket egy teatojásba tesszük, így adjuk a főzővízhez. Az egészet felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és puhára főzzük a húst és a zöldségeket.
  2. Ezután a puhára főtt húst egy tányérra szedjük, és félretesszük. A megpuhult zöldségeket szintén kiszedjük a léből, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a levesbe.
  3. Az olajat felhevítjük, megszórjuk a liszttel, és kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni. A cukrot folyamatos kevergetés mellett megkaramellizáljuk, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  4. Amikor a rántás már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Ezután a forrásban lévő zöldséges léhez öntjük, majd egy kézi habverővel alaposan elkeverjük, és sűrűre főzzük. Közben hozzáadjuk a mustárt és a karamellizált cukrot is.
  5. Ezután visszarakjuk a mártásba a hússzeleteket, néha óvatosan megkeverve kiforraljuk, és még további pár percig főzzük.
  6. Közben elkészítjük a zsemlegombócokat. A szikkadt zsemlét kisebb kockákra vágjuk, majd egy tepsire tesszük, és a sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet.
  8. A tojást összekeverjük a vízzel, ízlés szerint sóval, borssal, majd hozzáadjuk a kihűlt hagymás keveréket, a pirított zsemlekockát és a lisztet. Alaposan összekeverjük, hogy egy formázható masszát kapjunk. (Ha túl lágy, egy kevés lisztet, ha túl kemény, akkor egy kevés vizet adunk még hozzá.)
  9. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk. Egy edényben bőséges mennyiségű vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük azokat.
  10. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a vízből a gombócokat, majd egy tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a szaftos hús mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Az igazi vadas marhahúsból a legfinomabb, de én kicsit ódzkodtam eme hústól, és mint mindig most is sertéscombból készítettem el. Így is nagyon finom volt. Ízlés szerint citromlével is ízesíthetjük a vadast, de én inkább több tárkonyecetet, és mustárt adok hozzá.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós süti egyszerűen
Recept
Egyszerű

Túrós süti egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű bakonyi sertéstokány
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta
Recept
Egyszerű

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Tárkonyos krumplileves csirkemellel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Rakott krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű zellerkrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta
Recept
Egyszerű

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tojáskrém  recept
Recept
Egyszerű

Tojáskrém

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vadas marha recept
Recept
Rafinált

Vadas marha

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Virslisaláta recept
Recept
Egyszerű

Virslisaláta

20 perc
|
4 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Vadasmártás sertéscombbal recept
Recept
Egyszerű

Vadasmártás sertéscombbal

110 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.