A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk. Ráhalmozunk 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszernövények lecsipkedett leveleit. Feltekerjük a szeleteket, majd konyhai zsineggel rögzítjük.
A hústekercseket a felforrósított libazsírba tesszük a borssal, a megmaradt, megtisztított fokhagymagerezdekkel és a babérlevéllel együtt. Megsózzuk, és kis lángon az egészet felforraljuk.
90 fokra előmelegített sütőbe toljuk 2-3 órára. Hústűvel ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e.
A mártáshoz a cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott sárga- és fehérrépát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Belekeverjük a mustárt, a citrom kifacsart levét és a babérlevelet. Felöntjük az alaplével és az egészet puhára főzzük. Megsózzuk, a babérlevelet eltávolítjuk, majd összeturmixoljuk a mártást.
A gombócokhoz összekeverjük a lisztet és a tojásokat. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét és a finomra vágott petrezselymet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a masszát forrásban lévő, sós vízbe kanalazzuk.
10 percig főzzük, majd szűrőlapáttal mindet kiemeljük. Végül átforgatjuk a felforrósított vajon.
A hústekercseket felszeleteljük és a mártással, valamint a zsemlegombóccal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.