A szikkadt zsemléket felkockázzuk. Egy tepsibe pici olajat öntünk, beletesszük a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.
A tejet összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessünk belőle.
Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához. Ha lágy, kevés zsemlemorzsával sűríthetjük az állagot.
A zsemlegombócokat forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzünk. Ha feljönnek a víz tetejére (kb. 2 perc után), megfordítjuk és még 2 percig főzzük mindet. Vadas mártáshoz ideális köret, de levesbetétként is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.