A Stefánia szelethez 3 db tojást keményre főzünk, megpucolunk.
A hagymákat nagyon apróra vágjuk, lehet késes aprítóval is. Egy kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált húst, a vízbe áztatott és alaposan kifacsart zsömléket, valamint a lepirított hagymát is. Ez akár hosszú percekig is eltarthat, ne spóroljunk a kézimunkával.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még pirospaprikával, hozzáütjük a maradék tojást és nagyon alaposan összedolgozzuk, szinte krémesre.
A 15 × 10 × 8 cm-es formát olajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. (Így könnyen kiborul majd belőle a vagdalt.) A formát félig megtöltjük a húsmasszával, elegyengetjük, ezután végigrakjuk hosszában, középen a főtt tojásokkal, majd beterítjük a maradék masszával, és simára egyengetjük a tetejét egy késsel.
Lefedjük alufóliával, és 190 fokon (légkeverésen) kb. 60 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni és csak utána borítjuk ki. Szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti hidegtálra való Stefánia-vagdalt
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.