A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra  recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojás

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra

90 perc
4 adag
Átlagos
2024. 03. 06.
Tápérték(1 adag)
335 kcal Energia
11.8 g Zsír
18.7 g Szénhidrát
35.2 g Fehérje

Elkészítés

  1. A Stefánia szelethez 3 db tojást keményre főzünk, megpucolunk.
  2. A hagymákat nagyon apróra vágjuk, lehet késes aprítóval is. Egy kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  3. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált húst, a vízbe áztatott és alaposan kifacsart zsömléket, valamint a lepirított hagymát is. Ez akár hosszú percekig is eltarthat, ne spóroljunk a kézimunkával.
  4. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még pirospaprikával, hozzáütjük a maradék tojást és nagyon alaposan összedolgozzuk, szinte krémesre.
  5. A 15 × 10 × 8 cm-es formát olajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. (Így könnyen kiborul majd belőle a vagdalt.) A formát félig megtöltjük a húsmasszával, elegyengetjük, ezután végigrakjuk hosszában, középen a főtt tojásokkal, majd beterítjük a maradék masszával, és simára egyengetjük a tetejét egy késsel.
  6. Lefedjük alufóliával, és 190 fokon (légkeverésen) kb. 60 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni és csak utána borítjuk ki. Szeletelve tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti hidegtálra való Stefánia-vagdalt

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Dubarry-szelet
Recept
Mester

Dubarry-szelet

65 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stefánia-szelet
Recept
Rafinált

Stefánia-szelet

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus csülök pékné módra
Recept
Mester

Klasszikus csülök pékné módra

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Lecsós szelet
Recept
Egyszerű

Lecsós szelet

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus hentes tokány
Recept
Egyszerű

Klasszikus hentes tokány

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus Stefánia vagdalt
Recept
Egyszerű

Klasszikus Stefánia vagdalt

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

A tökéletes tavaszi tekercs
Recept
Egyszerű

A tökéletes tavaszi tekercs

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Stefánia szelet
Recept
Egyszerű

Stefánia szelet

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Hasonló receptek

Klasszikus Stefánia vagdalt recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus Stefánia vagdalt

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Stefánia szelet recept
Recept
Egyszerű

Stefánia szelet

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Stefánia vagdalt  recept
Recept
Mester

Stefánia vagdalt

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.