A darált húst keverőtálba tesszük, megsózzuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, néhány csipet pirospaprikát és borsot. Alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
Ezalatt összevágjuk a zsemlét, vízbe áztatjuk, hagyjuk, hogy felszívja, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Beledolgozzuk a darálthúsba. Beleütjük a maradék 1 tojást, jól elkeverjük.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük majorannával és szerecsendióval. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük a papírt olajjal.
A húst két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban, mindkettőből hurkát gyúrunk. A nagyobb darabba mélyedést (árkot) nyomunk és egymás után beletesszük a főtt tojásokat, majd betakarjuk a kisebb rész hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírt tetejét, óvatosan átforgatjuk zsemlemorzsában.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Salátát, krumplipürét kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.