A sütőt előmeleítjük 180 fokra. 3 tojást keményre főzünk, majd hideg vízben lehűtjük őket.
A darált húst egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a felvert tojásokkal, az aprított és olajon megdinsztelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, valamint a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk.
Ezután duplán lefektetünk magunk elé egy-egy darab alufóliát, és a szeletelt bacon szalonnát ráfektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Közepére halmozzuk a fűszeres darált húst, majd a 3 kihűtött, meghámozott főtt tojást hosszában sorba rendezzük rajta. Nedves kézzel betemetjük a tojásokat a hússal, és egy rudat formázunk belőle, majd óvatosan felhajtjuk a baconszeleteket, és szorosan becsomagoljuk az egészet az alufóliába.
Egy sütőtálcára tesszük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már az egész megkeményedett. Fél óra után kibonthatjuk a fóliát, hogy a bacon is szép pirosra pirulhasson. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük.
Friss reteksalátát készítünk mellé, ehhez a retket megmossuk, és mérettől függően elfelezzük, elnegyedeljük őket. Összeforgatjuk a bébispenóttal vagy madársalátával, kevés dióolajjal, fehérborecettel, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, a tetejét megszórjuk száraz serpenyőben megpirított napraforgómaggal.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
Hidegen is kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.