Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Dubarry-szelet

65 perc
4 adag
Költséges
2024. 05. 07.
Frissítve: 2024. 11. 12.
Tápérték(1 adag)
984 kcal Energia
58.6 g Zsír
27.6 g Szénhidrát
72 g Fehérje

Elkészítés

  1. A Dubarry-szelet elkészítéshez egy lábasba öntjük a tejet. Sóval, borssal, kakukkfűvel, citromhéjjal, citromlével, öt-hat darab hámozatlan, roppantott egész fokhagymával és a szerecsendióval fűszerezzük, majd belehelyezzük a karfiolrózsákat. A karfiolos fűszeres tejet közepes lángon főzni kezdjük.
  2. Miközben fő a karfiol, előkészítjük a felszeletelt karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk őket, kakukkfűvel ízesítjük, majd megforgatjuk a befűszerzetett húsokat a lisztben. Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, majd amikor már jó forró, belerakjuk a vajat. Ha szépen felolvadt, körbesütjük, kérgesítjük rajta a húsokat, közben pedig mellédobjuk a maradék egész, roppantott fokhagymát héjastól. Ha már szép színt kaptak a karajszeletek oldalai, kivesszük a serpenyőből.
  3. A visszamarad zsiradékhoz és pörzsanyaghoz kanalazzuk a paradicsompürét, azután kevergetés mellett a fokhagymákkal együtt egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük 1,5-2 deciliter vízzel. Felforraljuk, kicsit sűrítjük, és ebbe az ízes szaftba visszahelyezzük a hússzeleteket még néhány percre, mielőtt lehúznánk a tűzről. Mindeközben a félpuhára főzött karfiolokat is kivesszük a fűszeres tejből, amit ezután leszűrünk.
  4. A besamelmártáshoz egy forralóedényben vajat hevítünk, hozzáadjuk a maradék lisztet, majd egy világos, vajas rántást készítünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Ha elkészült, felöntjük a karfiol főzéséből visszamaradt, leszűrt fűszeres tejjel, azután folyamatos kevergetés mellett néhány perc főzés után a tűzről lehúzva a reszelt sajt felét is hozzáadjuk. Ha a sajt feloldódott, a tojássárgáját is alaposan belekeverjük. A végeredmény egy sűrű, de folyós, szépen fedő mártás lesz.
  5. Egy sütőtálat kikenünk vajjal, ráhelyezzük a karajszeleteket, arra a karfiolrózsákat, meglocsoljuk őket a hús visszamaradt szaftjával, aztán jöhet a besamelmártás, a maradék sajt, végül pedig egy kevés zsemlemorzsa a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a klasszikus Dubarry szelet!

 

Recept értékelése

Ajánljuk még

Klasszikus csülök pékné módra
Recept
Mester

Klasszikus csülök pékné módra

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz rakott padlizsán (Parmigiana di melanzane)
Recept
Egyszerű

Olasz rakott padlizsán (Parmigiana di melanzane)

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Lecsós szelet
Recept
Egyszerű

Lecsós szelet

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus hentes tokány
Recept
Egyszerű

Klasszikus hentes tokány

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra
Recept
Egyszerű

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

A tökéletes tavaszi tekercs
Recept
Egyszerű

A tökéletes tavaszi tekercs

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Ropogós sült oldalas
Recept
Egyszerű

Ropogós sült oldalas

105 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Tarhonyás hús
Recept
Egyszerű

Tarhonyás hús

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fülöp Sándor szerző profilképe

Fülöp Sándor

Hasonló receptek

Klasszikus csülök pékné módra recept
Recept
Mester

Klasszikus csülök pékné módra

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz rakott padlizsán (Parmigiana di melanzane) recept
Recept
Egyszerű

Olasz rakott padlizsán (Parmigiana di melanzane)

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Lecsós szelet  recept
Recept
Egyszerű

Lecsós szelet

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus hentes tokány recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus hentes tokány

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra  recept
Recept
Egyszerű

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

A tökéletes tavaszi tekercs  recept
Recept
Egyszerű

A tökéletes tavaszi tekercs

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

3 különleges zabkása-variáció recept
Recept
Egyszerű

3 különleges zabkása-variáció

15 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.