A burgonyát meghámozzuk, vagy ha rajta hagyjuk a héját, akkor alaposan lesúroljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
Egy lábasba hideg vizet öntünk, hozzáadjuk a burgonyát, alaposan sózzuk, majd forrástól számítva nagyjából 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Azután leszűrjük és félretesszük. Egy serpenyőben közepes lángon hevíteni kezdjük a vajat, ha felhabosodott, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, és végül megszórjuk a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
Készíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig pirítjuk a burgonyát, ebben az esetben kevés olajat vagy más zsiradékot is adunk a burgonyához, és addig pirítjuk, amíg szép színt kap, ezután forgatjuk össze a petrezselyemmel.
Nézd meg videón is, hogyan készül a petrezselymes krumpli
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.