Kevés tejben kikeverjük a 7 tojássárgáját, a 3 csomag pudingport, majd a maradék tejhez adjuk a kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral együtt, és sűrűsödésig főzzük. Ha nem forró, hanem langyos tejbe öntjük, akkor a tojássárgája nem csomósodik össze.
Közben felverjük a tojásfehérjét némi kristálycukorral és egy vaniliás cukorral, majd megfőzzük forró vízben. A vízben főtt hab keményebb lesz, mintha tejben főznénk, és a sodónk sem lesz így zavaros. A vizet lecsöpögtetjük a fehérjéről, majd a sodóhoz adjuk, és hűtve tálaljuk. A habok tetejét meglocsoljuk egy kevés baracklekvárral.
Megjegyzés
Jó nagy családi adag, a hozzávalók arányos csökkentésével kevesebb is készíthető, de olyan finom, hogy ennyi is gyorsan elfogy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.