A vöröshagymát felaprítjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön.
Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az aprított hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzáadjuk és alaposan elkeverjük a pirospaprikát.
A krumplit és az átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, lefedve főzzük.
Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a lecsókolbászt is, és készre főzzük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.