A krumplikat miután megpucoltuk, megmossuk, aztán felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Az apróra vágott szalonnát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd amikor már szép barna, a felaprított vöröshagymát is hozzáadjuk és megdinszteljük.
Ha ezzel elkészültünk, lehúzzuk a tűzről a fazekat és megszórjuk a pirospaprikával. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd a felkockázott krumplit és a paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, aztán annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi a fazék tartalmát.
Rendszeres kevergetés mellett puhára pároljuk a krumplit, aztán a vége felé a felkarikázott bécsi virslit is beletesszük. Nem muszáj karikára vágni a virslit, nagyobb darabokban is a paprikás krumplihoz adhatjuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a paprikás krumpli roppanós virslivel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.