A kolbászt és a szafaládét felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a virslit elfelezzük és beirdaljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a hegyes erős kivételével.
A kolbászt és szalonnát együtt ropogósra pirítjuk a bográcsban, majd hozzáadjuk a hagymát és az őrölt köményt. 5-6 percig intenzíven pirítjuk, majd a paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk és felforraljuk az egészet.
Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és intenzíven főzzük, vízzel szakaszosan pótolgatva pároljuk az egészet, ameddig teljesen szét nem fő.
Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és annyira kevés vizet, hogy a burgonya csücske éppenhogy kilógjon.
Ha felforrt, kikeverjük és összegyúrjuk a galuskához valókat, majd a deszka széléről beleszaggatjuk.
Amíg fő a paprikás krumpli, megmossuk a fejes salátát és kikeverjük a salátaöntetet: összekeverjük a fehérborecetet, a cukrot, a sót és az olívaolajat.
Ha a burgonya megpuhult, a bográcsba tesszük a fokhagymát, a szafaládét és a virslit, majd 7-8 percig rotyogtatjuk.
A paprikás krumplit tányérokba szedjük, és hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk. Mellé kínáljuk az öntetben megmártott salátát.
NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A PAPRIKÁS KRUMPLI BOGRÁCSBAN!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.