A paprikás krumpli elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd egy szűrőkanál segítségével kiszedjük és áttesszük egy lábasba.
A serpenyőben maradt zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd kiszedjük és félretesszük.
A lábasba, amiben a hagymás szalonna van, beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Felöntjük 1-2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és beletesszük a babérlevelet, majd megszórjuk a pirospaprikával.
Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi még éppenhogy nem lepi el. Megszórjuk az ételízesítővel, és fedő alatt főzzük tovább.
Közben egy serpenyőben felhevítünk 1-2 kanál mangalicazsírt, és megpirítjuk rajta a száraz tésztát. Ha megpirult, a paprikás krumplihoz öntjük. Ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor megpuhult a krumpli és a tészta, belekanalazzuk a pirított kolbászt is, és forrón tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a paprikás krumpli:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.