Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Gesztenyés bejgli recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Gesztenyés bejgli

90 perc
12 adag
Megfizethető
5
2023. 12. 17.
Frissítve: 2024. 12. 12.

Elkészítés

  1. A gesztenyés bejgli elkésztéséhez egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat. Ebben az edényben keverjük simára az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát. Figyelem! Ügyeljünk, hogy ne gyúrjuk túl a tésztát. Amint egynemű lesz, eldolgoztuk benne az összetevőket, fejezzük be a dagasztást!
  4. Ha simára gyúrtuk a tésztát, 250 g-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük őket, majd fóliával letakarva egy órára tegyük a hűtőbe pihenni őket
  5. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket: a gesztenyés töltelékhez az aszalt meggyet rumos vízbe áztatjuk. A kiolvasztott gesztenyemasszát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a tejhez. Tűzálló edényben felforraljuk a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a bejglitölteléket, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve keverjük hozzá a lekvárt és a lecsöpögtetett, kissé összedarabolt aszalt meggyet. Hűtsük ki a tölteléket.
  6. Ha kihűltek a tészták, 21x28 cm-es téglalapokra nyújtjuk őket. Fontos, hogy a tészták vastagsága egyenletes legyen!
  7. Ezután a töltelékeket is 25 dkg-os darabokra osztjuk, és a darabokat két folpack fólia közé téve 19x26 cm-es, úgyszintén egyenletes vastagságú téglalapokra alakítjuk. Először a két fólia közt lévő tölteléket kezünkkel tapicskoljuk négyzet alakúra, majd nyújtófával nyújtsuk egyenletesre a két fólia közt.
  8. A töltelék egyik feléről távolítsuk el a fóliát, majd a másik fóliánál fogva borítsuk a tészta közepére, végül az utolsó fóliát is vegyük le.
  9. A tészta két oldalát hajtsuk fel a töltelékre, és nyomkodjuk le a töltelék szintjének magasságába. Ugyanezt a műveletet végezzük ez a tészta hosszabbik oldalainak egyikén is, majd innen tekerjük fel a bejglit szép szorosan.
  10. Tegyük sütőlemezre, és villával szurkáljuk meg, majd vékonyan tojássárgájával kenjük meg a bejgliket. Ezután tegyük a bejgliket hűvös helyre száradni!
  11. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan tojásfehérjével is. Most is tegyük a bejgliket hűvös helyre, és várjuk meg, míg teljesen megszáradnak!
  12. Ha megszáradt rajtuk a tojásfehérje, sütőbe tesszük. 15 percig sütjük őket 200 C-on, majd a 15. perc után vegyük vissza a sütőt 190 C-ra, és további 10 percig süssük. Így összesen kb 25-30 perc alatt a bejglik készre sülnek alsó-felső sütésen.
  13. Ha kivettük a süteményeket a sütőből, óvatosan összetoljuk, és késsel, vagy valamilyen lapos eszközzel egyenesre nyomjuk a végeiket és az oldalaikat.
  14. Amikor a bejglik már nem forrók, de még langyosak, szorosan fóliázzuk be őket egyenként. Így egy nap elteltével tökéletesen eloszlik bennük a nedvesség, és a tészta puha, omlós marad.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A GESZTENYÉS BEJGLI

 

Megjegyzés
A legfinomabb karácsonyi bejglik egyike. Mindenképpen érdemes elkészíteni a receptet.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kókuszos panna cotta görögdinnyével
Recept
Egyszerű

Kókuszos panna cotta görögdinnyével

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Császármorzsa csilis szilvamártással
Recept
Rafinált

Császármorzsa csilis szilvamártással

40 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Beigli recept
Recept
Rafinált

Beigli

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (1)

LegfrissebbTörlés
A

Andrea

2024. 12. 22. | 17:54
Miért nem lehet a hozzávalókat legördíteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.