Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Beigli recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Beigli

85 perc
4 adag
Megfizethető
4
2001. 12. 06.

Elkészítés

  1. A tésztához a tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, megszórjuk a tetejét a porcukorral, a csipet sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt és összegyúrjuk.
  3. 4 cipót formálunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hűtőszekrénybe rakjuk.
  4. A diótöltelékhez a tejben elkeverjük a porcukrot, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a vaníliát és a rumba áztatott mazsolát, majd a tűzről lehúzva beleszórunk a darált diót (ha túl lágy, pici zsemlemorzsát teszünk hozzá), és langyosra hűtjük.
  5. A mákos töltelékhez felforraljuk a vizet a porcukorral, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a darált mákot és a rumba áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját és a levét. Elkeverjük, langyosra hűtjük.
  6. A gesztenyés töltelékhez a masszát tálba tesszük, villával összetörjük, elkverjük benne a rumot vagy a rumaromát, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Ízlés szerint adhatunk hozzá rumba áztatott mazsolát, reszelt citromhéjat vagy narancshéjat, narancsaromát is.
  7. A túrótöltelékhez a túrót villával összetörjük hozzákeverjük a cukrot vagy mézet, reszelt citrom- és narancshéjat, és a tojást, végül a mazsolát. Ha híg lenne, adhatunk hozzá pici búzadarát, ha pedig nagyon kemény, akkor kevés tejföllel lazíthatunk rajta.egy kis tejfölt.
  8. A cipókat lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, majd egyesével kb. fél centi vastag téglalapot nyújtunk belőlük. Megkenjük a lapot felvert tojásfehérjével, elsimítjuk rajta az egyik tölteléket, szabadon hagyva a hosszabbik felénél 2-3 cm széles sávot. A rövidebb oldalakon behajtunk 2-3 cm-es csíkot, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik 3 cipóval is.
  9. Megkenjük bejglik tetejét a felvert tojássárgájával, és fél óráig pihentetjük (vagy kicsit tovább, amíg a tojássárgája teljesen megszárad). Ismét lekenjük a bejgliket a maradék tojásfehérjével. és kb. fél órát pihentetjük még.
  10. Előmelegítjük közben a sütőt 170 fokra. A bejgliket villávaló óvatosan megszurkáljuk, majd a forró sütőbe tesszük. Kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Az első 20 percben nem szabad az ajtót kinyitni. A megsült süteményeket a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés
Ha valaki szereti a különlegeset, akkor meg lehet próbálni pudingos/gyümölcsös töltelékkel is. Ehhez 2 vaníliás pudingport főzzünk fel 7-8 dl tejjel, majd még forrón keverjünk bele 1-2 marék apróra vágott aszalt gyümölcsöt (sárgabarack, füge, datolya, szilva stb.), és ezzel töltsük meg a bejgli tésztát. A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4 / 5

31 értékelés

Ajánljuk még

Mákos bejgliszelet
Recept
Egyszerű

Mákos bejgliszelet

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Gesztenyés bejgli
Recept
Rafinált

Gesztenyés bejgli

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Mákos bejgli (alaprecept)
Recept
Mester

Mákos bejgli (alaprecept)

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bejgli alaprecept (kelesztés nélkül)
Recept
Bonyolult

Bejgli alaprecept (kelesztés nélkül)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Cukormentes gesztenyés bejgli - diétás recept
Recept
Bonyolult

Cukormentes gesztenyés bejgli - diétás recept

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyi mákos és diós bejglije
Recept
Mester

Nagyi mákos és diós bejglije

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Karácsonyi bejgli
Recept
Mester

Karácsonyi bejgli

105 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Gesztenyés bejgli recept
Recept
Rafinált

Gesztenyés bejgli

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Mákos bejgli (alaprecept) recept
Recept
Mester

Mákos bejgli (alaprecept)

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyi mákos és diós bejglije recept
Recept
Mester

Nagyi mákos és diós bejglije

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Karácsonyi bejgli recept
Recept
Mester

Karácsonyi bejgli

105 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.