A bejgli tésztájához a langyos tejben kevés porcukorral elkeverve felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat: liszt, burgonya, margarin, só, tejföl, porcukor és a tejben felfuttatott élesztő. Három egyenlő részre osztjuk.
A töltelékek hozzávalóit külön-külön jól elkeverjük. Szárazon a tésztára kenjük és szorosan feltekerjük.
A bejgliket lekenjük tojássárgájával és fél órára hideg helyre tesszük pihenni. Sütés előtt újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
A krumplis tészta miatt nagyon sokáig puha marad, nem szárad ki a bejglink.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.