A mákos bejgliszelet tésztájához a hideg tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a jeges zsírt és a jeges vajat, azután hozzáöntjük az élesztős tejet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, adagoljunk hozzá még kevés tejet.) A tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A mákot és a morzsát összevegyítjük. A vizet a cukrokkal szirupos állagúra főzzük és leforrázzuk vele a mákot. Hozzákeverjük a citrom héját és a lekvárt.
A tésztát 3 gombócra osztjuk, az első gombócot egy kb 20x26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rákenjük a töltelék felét, rányújtjuk a második tésztagombócot, erre ismét rákenjük a megmaradt mákos tölteléket és befedjük az utolsó tésztalappal.
Lekenjük a tészta tetejét tojássárgájával és hideg helyen hagyjuk megszáradni (kb. 1 óra), majd lekenjük tojásfehérjével és meleg helyen kelesztjük további 1-1,5 órán át. Sütés előtt egy hústűvel megszurkáljuk és előmelegített 180 fokon, kb. 35 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.