A mákos bejgli elkészítéséhez az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojást a sárgákkal és az élesztővel elkeverjük és hozzáadjuk a morzsához, és rugalmas tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum 30 percre a hűtőbe tesszük.
Míg a tésztát pihentetjük, addig elkészítjük a mákos tölteléket. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Amikor kész, félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a mákot, a mazsolát, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a mézet és a reszelt citromhéját. Töltés előtt teljesen kihűtjük.
A tésztából négy egyforma gombócot csinálunk, nem túl vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük a mákos töltelékkel és feltekerjük.
A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, húsvillával meglyuggatjuk őket, majd tojással lekenjük a tetejét. Másfél órát hagyjuk pihenni, majd újra lekenjük, és 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnána sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.