A cigánypecsenye elkészítéséhez a mustárt összekeverjük a szétnyomott fokhagymával és a pirospaprikával.
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük a mustáros krémmel, majd egy órán át hagyjuk érlelődni.
A szalonnát felszeleteljük és kb. 1 cm-es távolságban becsíkozzuk, elkészítve ezzel a kakastaréjt.
Serpenyőben megsütjük a szalonnákat, kivesszük és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zsír. Felforrósítjuk és hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy szép kérget kapjon.
Lehúzzuk a tűzről, óvatosan felöntjük vízzel és közepes lángon, fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
Fedő nélkül hagyjuk, hogy elpárologjon a víz és további 1-2 perc alatt készre sütjük mindkét oldalát.
Karikára vágott és zsírban ropogósra sütött burgonyával és kovászos uborkával.
Nézd meg videón is a cigánypecsenye alapreceptjét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.