A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel, beleszórjuk az instant élesztőt, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. (Ha szükséges, kevés tejet is adhatunk még hozzá, lényeg, hogy ne lágy, inkább keményebb állagú tésztát kapjunk.) Letakarva 1 órán át kelesztjükszobahőmérsékleten.
A máktöltelékhez a forró tejbe beleöntünk 20 dkg porcukrot, majd a 40 dkg darált mákot, a búzadarát, a citrom reszelt héját, a baraclekvárt, mazsolát, a lereszelt almát, a fahéjat, a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan összekeverjük.
A diótöltelékhez a forró vízbe beleöntjük a porcukrot, majd a a diót, a zsemlemorzsát, a citrom héját, a baracklekvárt, a mazsolát, a lereszelt almát, a fahéjat, a vaníliás cukrot, és a rumot. A töltelékeket hagyjuk kihűlni. Lehet játszani a hozzávalókban a száraz és nedves anyagokkal, a lényeg, hogy ne túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk.
A tésztát 8 részre osztjuk, egyenként kinyújtva felkenjük a töltelékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket (kb. 3 cm-nyi távolságra egymástól). Megkenjük felvert tojással először hosszanti irányban, majd 15 perc után keresztirányban, és újabb 15 perc után megint hosszanti irányban. Hurkapálcával jól megszurkáljuk (az aljáig), hogy a gőz el tudjon belőle párologni, és 200 fokra előremelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt, hűvös helyen letakarva tároljuk. Ünnep előtt több nappal, előre is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.