A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a tojáshab már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukorral elkevert sárgáját (keverhetjük géppel, de csak nagyon lassú fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nem szabad a sütő ajtót közben nyitogatni.
Megjegyzés
A sütésnél az első 10 percben tilos kinyitni a sütőt - ez a tökéletes piskóta titka!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.