A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval félig felverjük.
A felvert fehérjékbe belekeverjük a kristálycukrot, és keményre verjük vele. Belekeverjük a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
Kimargarinozott és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 3-4 cm vastagra elterítjük, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 150-160 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Akkor van kész, ha a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra semmi nem ragad rá (tűpróba).
Megjegyzés
A hagyományos piskóta készítése pont fordítva, a tojássárgája kikeverésével kezdődik. De ez a fajta megoldás sokkal egyszerűbb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.