Egy 24 cm-es, csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel és a sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukor a felét. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésik kikeverjük. A lisztbe belekeverjük az étkezési keményítőt és a sütőport. A cukros tojássárgájához apránként, felváltva, levegősen belekeverjük a kemény habot és az átszitált lisztkeveréket.
A tésztamasszát beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk, majd a szélét kissé magasabbra felhúzzuk (a széle magasabb legyen, mint a közepe). Sütőpapírt teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje, majd az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük (arra figyeljünk oda, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta össze fog esni).
Ha megsült, tűpróbával ellenőrizzük, lezárjuk a tűzhelyet, de még nem vesszük ki, benne hagyjuk, és 15 percig résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni, pihenni. Ezután kivesszük, és egy éles késsel körbevágjuk. Fátyolnyi lisztet szórunk a tészta tetejére, és kiborítjuk a tortalapot. Ezután leszedjük róla a tortaformát, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Végül ízlés szerinti krémmel megtöltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.