A rántotta az egyik legnépszerűbb reggeli, amit rendkívül változatosan lehet elkészíteni: ízlés szerint gazdagíthatod kolbásszal, virslivel, szalonnával, sonkával, zöldségekkel, különféle zöld fűszerekkel. Ha pedig villámgyorsan szeretnél egy finom rántottát, akkor próbáld ki a mikrós változatot.
Ha gyorsan szeretnél valami finomat, akkor érdemes mikrohullámú sütőben készítened a rántottát, ugyanis így pár perc alatt megsül a tojás, ráadásul az alábbi recepthez, mindössze három hozzávalóra lesz szükséged:
Elkészítés:
Törd fel a tojásokat egy bögrébe vagy egy mikrohullámúban használható tálba, majd adj hozzá egy kis tejet, ízesítsd sóval és keverd jól össze az egészet. Ezután tedd a mikróba a bögrét 30 másodpercig, majd vedd ki és keverd át újra a tojást, ami mehet is vissza újabb 30 másodpercre a mikrohullámúba. Ismételd meg ezt addig, amíg teljesen elkészül a rántotta.
Mivel a mikrohullámú sütők eltérően működnek, ezért az elkészítési idő is változhat: 1-2,5 percig tarthat. Ezért is fontos 30 másodpercenként ellenőrizni, hogy milyen a rántotta állaga – írja az Allrecipes.
Ha nagyobb mennyiségű rántottát szeretnél készíteni, akkor akár sütőben is készülhet. Ehhez melegítsd elő a sütőt 175 fokra és egy tapadásmentes tepsit kenj ki vajjal vagy margarinnal. Keverj el 12 tojást 3 evőkanál vízzel (esetleg tejjel) és verd fel a tojásokat habverővel vagy botmixerrel. Öntsd a tojásokat a tepsibe és süsd 12-15 perc alatt készre. Ha megsült, négyzetekre vágva tálalhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.