A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Egészséges, finom és különleges: édesburgonya-leves pirított kellel

Az édesburgonya az őszi időszak egyik kedvelt alapanyaga, ami számos módon elkészíthető, de talán az egyik legnagyobb kedvenc belőle a finom, selymes krémleves.

Egy tányér forró édesburgonya-leves ebédre vagy vacsorára is nagyon jól esik, amit gazdagíthatunk pirított kenyérkockával, reszelt sajttal vagy sült baconnel is. Ám, ha a Vidék íze magazin kiváló receptje alapján szeretnéd elkészíteni a levest, akkor ezt a változatot pirított kelkáposztával kell tálalnod.

Édesburgonya-leves pirított kellel
Készíts te is édesburgonya-levest pirított kellel 
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az édesburgonya-leves pirított kellel

Elkészítési idő: 40 perc 

1 adag: 330 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1 vöröshagyma 
  • 50 dkg édesburgonya  
  • 8 dl zöldségalaplé 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 friss vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű 
  • 1 kávéskanál őrölt füstölt pirospaprika  
  • 2 dl tejszín 
  • olívaolaj
  • 50 dkg kelkáposzta   

Elkészítés: 

  1. Kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott édesburgonyát, kicsit pároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, füstölt pirospaprikával. Addig főzzük, míg az édesburgonya teljesen meg nem puhul. Ekkor botmixerrel áttörjük. Hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük.
  3. Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sóval vagy borssal még fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés felforrósított olajon megpirítjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, ez lesz a levesbetétünk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.