Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

Egészséges, finom és különleges: édesburgonya-leves pirított kellel

Az édesburgonya az őszi időszak egyik kedvelt alapanyaga, ami számos módon elkészíthető, de talán az egyik legnagyobb kedvenc belőle a finom, selymes krémleves.

Egy tányér forró édesburgonya-leves ebédre vagy vacsorára is nagyon jól esik, amit gazdagíthatunk pirított kenyérkockával, reszelt sajttal vagy sült baconnel is. Ám, ha a Vidék íze magazin kiváló receptje alapján szeretnéd elkészíteni a levest, akkor ezt a változatot pirított kelkáposztával kell tálalnod.

Édesburgonya-leves pirított kellel
Készíts te is édesburgonya-levest pirított kellel 
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az édesburgonya-leves pirított kellel

Elkészítési idő: 40 perc 

1 adag: 330 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1 vöröshagyma 
  • 50 dkg édesburgonya  
  • 8 dl zöldségalaplé 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 friss vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű 
  • 1 kávéskanál őrölt füstölt pirospaprika  
  • 2 dl tejszín 
  • olívaolaj
  • 50 dkg kelkáposzta   

Elkészítés: 

  1. Kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott édesburgonyát, kicsit pároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, füstölt pirospaprikával. Addig főzzük, míg az édesburgonya teljesen meg nem puhul. Ekkor botmixerrel áttörjük. Hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük.
  3. Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sóval vagy borssal még fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés felforrósított olajon megpirítjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, ez lesz a levesbetétünk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.