A malacfül pörkölt elkészítése nem igényel különösebb konyhai tudást, figyelmet viszont annál inkább. A fő összetevő, a sertésfül és sertésbőr, a disznóvágások idején könnyen beszerezhető, ráadásul nem aranyáron mérik. A megfelelő előkészítés kulcsfontosságú: alapos tisztítás, perzselés és darabolás után jöhet a fűszeres pörköltalap, ami megadja az étel különleges ízét - írja a Ripost.
Hozzávalók:
Előkészítés: A sertésfület és a bőrt alaposan meg kell mosni, szárazra törölni, majd a szőrszálakat leperzselni.
Pörköltalap készítése: A hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, beleértve a pirospaprikát és a majoránnát is.
Főzés: A felkockázott füleket és bőrt a pörköltalapra tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alacsony lángon, lassú tűzön főzzük, időnként keverve, míg meg nem puhulnak a porcosabb részek is.
Tálalás: Az étel így istenien finom és szaftos lesz, amit főtt burgonyával és uborkasalátával ajánlott kínálni.
A malacfül pörkölt egyik nagy előnye, hogy akár másnap is gond nélkül fogyasztható. A hűtőben ugyanis megdermed, ebből kifolyólag hidegen is fogyasztható, akárcsak a kocsonya. Akik a receptet tovább osztották, esetleg kipróbálták, azok szerint a Dr. Jakab Lászlóné nevéhez köthető elkészítési módot nem igazán lehet felülmúlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.