Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Alapételek

Megosztó a magyar háziasszony pörkölt receptje, most mégis sokan imádják

A magyar konyha különlegességei között ritkán találni olyan ételt, ami ennyire megosztó, ugyanakkor mégis izgalmas. Ez a pörköltféle nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges is, a benne lévő kollagén jótékony hatással bír az ízületekre. Az alapreceptet egy lelkes háziasszony osztotta meg közösségi oldalán, ahol pillanatok alatt virális tartalommá vált.

A malacfül pörkölt elkészítése nem igényel különösebb konyhai tudást, figyelmet viszont annál inkább. A fő összetevő, a sertésfül és sertésbőr, a disznóvágások idején könnyen beszerezhető, ráadásul nem aranyáron mérik. A megfelelő előkészítés kulcsfontosságú: alapos tisztítás, perzselés és darabolás után jöhet a fűszeres pörköltalap, ami megadja az étel különleges ízét - írja a Ripost.

Malacfül pörkölt
FOTÓ: FACEBOOK - VALI HAGYOMÁNYOS KONYHÁJA / DR. JAKAB LÁSZLÓNÉ

Lépésről lépésre a tökéletes malacfül pörköltért

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésfül
  • 0,5 kg sertésbőr
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • só és bors ízlés szerint 
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk. majoránna

Előkészítés: A sertésfület és a bőrt alaposan meg kell mosni, szárazra törölni, majd a szőrszálakat leperzselni.

Pörköltalap készítése: A hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, beleértve a pirospaprikát és a majoránnát is.

Főzés: A felkockázott füleket és bőrt a pörköltalapra tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alacsony lángon, lassú tűzön főzzük, időnként keverve, míg meg nem puhulnak a porcosabb részek is.

Tálalás: Az étel így istenien finom és szaftos lesz, amit főtt burgonyával és uborkasalátával ajánlott kínálni.

Hidegen is kiváló fogás

A malacfül pörkölt egyik nagy előnye, hogy akár másnap is gond nélkül fogyasztható. A hűtőben ugyanis megdermed, ebből kifolyólag hidegen is fogyasztható, akárcsak a kocsonya. Akik a receptet tovább osztották, esetleg kipróbálták, azok szerint a Dr. Jakab Lászlóné nevéhez köthető elkészítési módot nem igazán lehet felülmúlni.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.