Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Megosztó a magyar háziasszony pörkölt receptje, most mégis sokan imádják

A magyar konyha különlegességei között ritkán találni olyan ételt, ami ennyire megosztó, ugyanakkor mégis izgalmas. Ez a pörköltféle nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges is, a benne lévő kollagén jótékony hatással bír az ízületekre. Az alapreceptet egy lelkes háziasszony osztotta meg közösségi oldalán, ahol pillanatok alatt virális tartalommá vált.

A malacfül pörkölt elkészítése nem igényel különösebb konyhai tudást, figyelmet viszont annál inkább. A fő összetevő, a sertésfül és sertésbőr, a disznóvágások idején könnyen beszerezhető, ráadásul nem aranyáron mérik. A megfelelő előkészítés kulcsfontosságú: alapos tisztítás, perzselés és darabolás után jöhet a fűszeres pörköltalap, ami megadja az étel különleges ízét - írja a Ripost.

Malacfül pörkölt
FOTÓ: FACEBOOK - VALI HAGYOMÁNYOS KONYHÁJA / DR. JAKAB LÁSZLÓNÉ

Lépésről lépésre a tökéletes malacfül pörköltért

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésfül
  • 0,5 kg sertésbőr
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • só és bors ízlés szerint 
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk. majoránna

Előkészítés: A sertésfület és a bőrt alaposan meg kell mosni, szárazra törölni, majd a szőrszálakat leperzselni.

Pörköltalap készítése: A hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, beleértve a pirospaprikát és a majoránnát is.

Főzés: A felkockázott füleket és bőrt a pörköltalapra tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alacsony lángon, lassú tűzön főzzük, időnként keverve, míg meg nem puhulnak a porcosabb részek is.

Tálalás: Az étel így istenien finom és szaftos lesz, amit főtt burgonyával és uborkasalátával ajánlott kínálni.

Hidegen is kiváló fogás

A malacfül pörkölt egyik nagy előnye, hogy akár másnap is gond nélkül fogyasztható. A hűtőben ugyanis megdermed, ebből kifolyólag hidegen is fogyasztható, akárcsak a kocsonya. Akik a receptet tovább osztották, esetleg kipróbálták, azok szerint a Dr. Jakab Lászlóné nevéhez köthető elkészítési módot nem igazán lehet felülmúlni.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.