Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

11 laktató fasírt, ami tökéletes a hétköznapokra

A fasírtot szinte mindenki szereti – a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás. Íme 11 szuper fasírtrecept.

A fasírt sokszínűségének egyik alapja a hús. A legtöbb magyar háztartásban darált sertéshúsból, combból vagy lapockából készül a fasírt, ám ezt az alapot érdemes variálni. Nem feltétlenül kell elvetni a sertéshúst, csak célszerű keverni más húsokkal is, hogy teltebb, gazdagabb ízt kapjunk.

A húsok megválasztásánál fontos szempont a hús zsírtartalma. A szárazabb típusú húsok mellé érdemes zsírosabb partnereket választani vagy darált, esetleg apróra vágott zsírszalonnával keverni a masszát.

A fasírt lelke: a fűszerezés

A fűszerezés kardinális kérdés. A klasszikus pirospaprika, frissen őrölt fekete bors mellett bátran választhatunk más fűszereket is.

A fasírozotthoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű, a petrezselyem, a menta (főleg a bárányhúsos fasírt esetében), a majoránna vagy épp a borsikafű, de a paradicsomos ételek mellé készített húsgolyókat nyugodtan fűszerezhetjük egy kevés fahéjjal is.

A fűszerek közé sorolhatjuk még a különféle sajtokat is, amelyek kettős szerepet látnak el, nemcsak a húspogácsa ízvilágát befolyásolják, hanem a massza összetartásában is segítenek.

Így lesz jó a fasírt állaga

A tökéletes állaghoz hozzájárulhatunk egy kevés zsemlemorzsával, búzadarával, ami felveszi a felesleges nedvességet, illetve a fasírt tömörségét, töménységét tejben vagy vízben áztatott majd kinyomkodott zsemlével vagy más pékáruval lazíthatjuk. Elhabart tojást is adhatunk hozzá, amely biztosítja, hogy a húspogácsa sütés közben egyben maradjon.

1. KLASSZIKUS FASÍRT RECEPT >>>

2. EGYBEN SÜLT FASÍRT >>>

3. BACONBE GÖNGYÖLT SAJTOS FASÍRTGOLYÓ >>>

4. KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT >>>

5. FASÍRT GLUTÉNMENTESEN >>>

6. CUKKINIFASÍRT >>>

7. FASÍRTGOLYÓS PARTIFALATOK >>>

8. KÖFTE, A KELETI FASÍRT >>>

9. FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>

10. BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ >>>

11. CUKKINIS-GOMBÁS FASÍRT >>>

MÉG TÖBB FASÍRT, HÚSGOLYÓ ÉS HÚSGOMBÓC RECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.