Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Epres blondie
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

A 11 legfinomabb fasírt receptje, amivel garantáltan jól lakik a család

A fasírtot szinte mindenki szereti – a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás. Íme 11 szuper fasírtrecept.

A fasírt sokszínűségének egyik alapja a hús. A legtöbb magyar háztartásban darált sertéshúsból, combból vagy lapockából készül a fasírt, ám ezt az alapot érdemes variálni. Nem feltétlenül kell elvetni a sertéshúst, csak célszerű keverni más húsokkal is, hogy teltebb, gazdagabb ízt kapjunk.

A húsok megválasztásánál fontos szempont a hús zsírtartalma. A szárazabb típusú húsok mellé érdemes zsírosabb partnereket választani vagy darált, esetleg apróra vágott zsírszalonnával keverni a masszát.

A fasírt lelke: a fűszerezés

A fűszerezés kardinális kérdés. A klasszikus pirospaprika, frissen őrölt fekete bors mellett bátran választhatunk más fűszereket is.

A fasírozotthoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű, a petrezselyem, a menta (főleg a bárányhúsos fasírt esetében), a majoránna vagy épp a borsikafű, de a paradicsomos ételek mellé készített húsgolyókat nyugodtan fűszerezhetjük egy kevés fahéjjal is.

A fűszerek közé sorolhatjuk még a különféle sajtokat is, amelyek kettős szerepet látnak el, nemcsak a húspogácsa ízvilágát befolyásolják, hanem a massza összetartásában is segítenek.

Így lesz jó a fasírt állaga

A tökéletes állaghoz hozzájárulhatunk egy kevés zsemlemorzsával, búzadarával, ami felveszi a felesleges nedvességet, illetve a fasírt tömörségét, töménységét tejben vagy vízben áztatott majd kinyomkodott zsemlével vagy más pékáruval lazíthatjuk. Elhabart tojást is adhatunk hozzá, amely biztosítja, hogy a húspogácsa sütés közben egyben maradjon.

1. KLASSZIKUS FASÍRT RECEPT >>>

2. EGYBEN SÜLT FASÍRT >>>

3. BACONBE GÖNGYÖLT SAJTOS FASÍRTGOLYÓ >>>

4. KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT >>>

5. FASÍRT GLUTÉNMENTESEN >>>

6. CUKKINIFASÍRT >>>

7. FASÍRTGOLYÓS PARTIFALATOK >>>

8. KÖFTE, A KELETI FASÍRT >>>

9. FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>

10. BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ >>>

11. CUKKINIS-GOMBÁS FASÍRT >>>

MÉG TÖBB FASÍRT, HÚSGOLYÓ ÉS HÚSGOMBÓC RECEPT >>>

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.