Minden családnak megvan a maga kedvenc fasírtreceptje. Egyes helyeken szikkadt zsemle vagy kenyér kerül bele, persze vízben vagy tejben való áztatás után, máshol viszont zsemlemorzsát szórnak a fasírtba, vagy kevés vízzel felöntik a morzsát, amíg meg nem dagad, és ezt gyúrják a húsgolyóba. A fűszerezés is házanként eltérő lehet, ugyanis míg egyes helyeken nem maradhat ki belőle a fűszerkömény, sokan semmiképp nem tennének bele.
A fasírt receptje tényleg megosztó, hiszen van, aki a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát nyersen gyúrja a húsmasszába, míg máshol kevés olajon vagy zsíron megfuttatják. Egyes helyeken jó sok fűszerpaprika, máshol inkább több fokhagyma kerül bele, és ez lesz a meghatározó, a domináns ízt adó fűszer. A modernebb, kísérletezőbb verziókba kerülhet szerecsendió, oregánó, majoránna is, míg van, aki a fasírt állagát egy késhegynyi szódabikarbónával lazítja.
Persze már maga a sütés is vitákat szülhet, hiszen van, aki csak olajban, míg más zsír és olaj keverékében süti az ízletes, belül puha és szaftos, kívül ropogós fasírtokat. Bármelyik receptet is követjük, bármelyik verziót is szereti a családunk, a fasírt a magyar konyha örökzöld alapétele. Ha azonban te magad még nem próbáltad elkészíteni, és keresel egy remek, gyors receptet, akkor ezt neked tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.