Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Alapételek

Így lesz belül szaftos, kívül ropogós az egybefasírt: franciasaláta-keverék a töltelék

Az egyben sült fasírtok közül a Stefánia-szelet a legismertebb és nem véletlenül, ugyanis a belsejébe rejtett főtt tojás a szeletelés után bámulatosan szép látvány. Az egybefasírtba azonban nemcsak főtt tojás, hanem zöldségek is kerülhetnek!

Régi családi recept az egybefasírt, ami készülhet töltve vagy töltelék nélkül is. Főleg akkor esett rá a választás, ha nem szerettünk volna az olajjal bebüdösíteni a lakásban. Habár nem olajban sütve készül az egybefasírt, zsír kerül rá bőségesen, de ettől lesz igazán ízletes, kívül ropogós, belül pedig puha és szaftos. No meg a tölteléktől, ha teszünk bele!

Így készül az egyben sült fasírt franciasaláta-keverékkel töltve /Fotó: Shutterstock
Így készül az egyben sült fasírt franciasaláta-keverékkel töltve /Fotó: Shutterstock

Mutatunk egy olyan egybefasírtreceptet, amelyet gyerekjáték elkészíteni!

Így készül a franciasaláta-keverékkel töltött, egyben sült fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (lehet sertés és szárnyas vegyesen)
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet kenyér héj nélkül
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tk. fűszerpaprika
  • 1/2 tk. Cayenne-i paprika
  • 2 tk. őrölt bors
  • 2 tk. majoránna
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 3 tk. só
  • 1 ek. édes paprikakrém
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 25 dkg franciasaláta-keverék

Elkészítés:

  1. A kenyérszeleteknek levágjuk a héját és a kenyér belsejét vízbe áztatjuk. Kivesszük a fagyasztóból a franciasaláta-keveréket és kimérünk belőle 25 dkg-ot.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A darált húst egy nagy keverőtálban kézzel fellazítjuk és hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a majoránnát, a fűszerköményt, a pirospaprikát, a Cayenne-i paprikát, az édes paprikakrémet, valamint a két tojást.
  4. Összezúzzuk és hozzáadjuk a négy gerezd fokhagymát. A beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodjuk és hozzátesszük a húshoz. Jöhet bele az előzőleg lepirított hagyma a zsiradékkal együtt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
  5. Egy tepsit kizsírozunk, majd félretesszük. Előveszünk egy tálcát és megszórjuk zsemlemorzsával, amit egyenletesen elterítünk. A zsemlemorzsás tálcára borítjuk a darált húsos keveréket és egy-másfél centi vastagra kilapítjuk. Megszórjuk a franciasaláta-keverékkel és eloszlatjuk a húson. A fasírtot a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük mint egy piskótatekercset.
  6. Az elkészült fasírtroládot a kizsírozott tepsibe tesszük. Ha nem fér bele, vágjuk ketté és tegyük egymás mellé egy kizsírozott sütőlemezre. Tegyünk a fasírtroládra egy-egy kanált zsírt, majd fedjük le alufóliával és tegyük előmelegített sütőbe, 180 Celsius-fokra legalább 35-40 percre. Az idő letelte után vegyük le róla az alufóliát és süssük 200 fokon, amíg ropogós nem lesz az egybefasírt külseje. Ha úgy látjuk, sütés közben a kisült olajjal locsolgathatjuk.
  7. Krumplipürével, salátával találjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.