A franciasaláta jobbára főtt zöldségekből, majonézes-tejfölös mártással készített hidegkonyhai készítmény, mely az orosz hússalátához hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a franciasalátába nem kerül hús, a zöldségeket pedig kockára aprítják. Egyes források szerint az orosz hússaláta receptje Magyarországra egy 1939-es szovjet szakácskönyvből került, és ez módosult később franciasaláta elnevezésre – írja a Wikipédia. Ugyanakkor, már az 1920-as és 30-as évek elején is léteztek franciasaláta elnevezésű ételek a magyar gasztronómiában, amelyek néhány összetevője megegyezik az orosz hússalátáéval, illetve a ma franciasalátaként ismert ételével.
Az eredetéről tehát nem tudunk biztosat, de azt bátran állíthatjuk, hogy ízletes, finom köret vagy főétel, amit érdemes elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.