A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Alapételek

Villámgyorsan kész a legfinomabb franciasaláta, ez a köret az ünnepekkor sem hiányozhat a tányérról

A majonézes salátákat különösen szeretjük, ám ezek közül is a két legnépszerűbb a krumplisaláta és a franciasaláta. Egyszerűen, sőt gyorsan elkészíthető köretek, amik remekül passzolnak sült húsok és fasírtok mellé, az ünnepi asztalon szinte elmaradhatatlan elemei a tányérnak.

A franciasaláta ünnepi köret, már ami azt illeti, hogy mikor kerül tányérra. Húsvétkor és karácsonykor is készítünk franciasalátát, de sokaknál a nagyobb családi összejöveteleken, vasárnapi ebédeken sem hiányozhat az asztalról. Szeretjük, mert finom és mert gyorsan elkészíthető, ráadásul az alapanyagokat kedvünk szerint variálhatjuk. Bizony, a franciasalátának ugyanis többféle receptje is létezik, ugyanis van, aki a zöldségeken felül nem tesz bele semmit, más számára viszont alma nélkül nem is az igazi ez a hideg köret.

Franciasaláta
Franciasaláta
FOTÓ: GERGELY CSILLA / MINDMEGETTE

A franciasaláta két legfőbb összetevője a vegyes zöldségkeverék és a majonéz. Előbbit a legegyszerűbben mirelit termékkel tudjuk megoldani, ilyenkor sem a zöldségek pucolásával, sem az aprításával nem kell bajlódni, csak meg kell főzni a zöldségeket és már össze is keverhetjük a tejfölös-majonézes keverékkel. Erdélyben böff néven ismert a franciasaláta, és a húslevesben főtt zöldségekből készítik. Különleges és finom köret, melynek sokkal teltebb íze van, mint a fagyasztott alapanyagokból készült verziónak. Ha még nem kóstoltad, a böff receptjét is érdemes kipróbálni.

Így készül a finom és villámgyors franciasaláta, íme a recept videón

A franciasalátát készíthetjük csupán a zöldségkeverékből, de fel is dobhatjuk, ha teszünk bele kockára vágott csemege uborkát és almát is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg franciasaláta-keverék
  • 10 dkg csemege uborka
  • 10 dkg alma
  • 15 dkg majonéz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek. mustár

Elkészítés:

  1. A franciasaláta-keveréket megfőzzük.
  2. Apró kockákra vágjuk a csemegeuborkát és az almát.
  3. A megfőtt, lecsepegtetett és langyosra hűlt zöldséget egy tálba öntjük. Hozzáadjuk az uborkát és az almát, majd a tejfölt, a majonézt, a mustárt, végül megsózzuk. Alaposan átkeverjük és hűtőben pihentetjük legalább két órán át.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.