A franciasaláta ünnepi köret, már ami azt illeti, hogy mikor kerül tányérra. Húsvétkor és karácsonykor is készítünk franciasalátát, de sokaknál a nagyobb családi összejöveteleken, vasárnapi ebédeken sem hiányozhat az asztalról. Szeretjük, mert finom és mert gyorsan elkészíthető, ráadásul az alapanyagokat kedvünk szerint variálhatjuk. Bizony, a franciasalátának ugyanis többféle receptje is létezik, ugyanis van, aki a zöldségeken felül nem tesz bele semmit, más számára viszont alma nélkül nem is az igazi ez a hideg köret.
A franciasaláta két legfőbb összetevője a vegyes zöldségkeverék és a majonéz. Előbbit a legegyszerűbben mirelit termékkel tudjuk megoldani, ilyenkor sem a zöldségek pucolásával, sem az aprításával nem kell bajlódni, csak meg kell főzni a zöldségeket és már össze is keverhetjük a tejfölös-majonézes keverékkel. Erdélyben böff néven ismert a franciasaláta, és a húslevesben főtt zöldségekből készítik. Különleges és finom köret, melynek sokkal teltebb íze van, mint a fagyasztott alapanyagokból készült verziónak. Ha még nem kóstoltad, a böff receptjét is érdemes kipróbálni.
A franciasalátát készíthetjük csupán a zöldségkeverékből, de fel is dobhatjuk, ha teszünk bele kockára vágott csemege uborkát és almát is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.