Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Ez a legjobb gombafasírt receptje: ebből a fogásból a húsimádók is repetáznak majd!

Ez a legjobb húsmentes gombafasírt receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Az olajban frissen kisütött, pirospaprikával és köménnyel fűszerezett fasírtnál nem sok jobb étel létezik. A külső rétege ropog, a belseje azonban szaftos marad, és a legjobb krumplipürével és egy kis franciasalátával kínálva. Nem kell azonban hús ahhoz, hogy zseniális fasírtot készíts!

A fasírt az egyik legnépszerűbb magyaros fogás, amelyet ráadásul rendkívül változatos és kreatív módokon is el lehet készíteni. A klasszikus, olajban kisütött gombócok mellett létezik az egyben sült verzió, a Stefánia, amit főtt tojással és répával is meg lehet tölteni, hogy aztán a kettő ötvözetéről, a skót tojásról már ne is beszéljünk!

Ez a legjobb húsmentes gombafasírt receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Ez a legjobb húsmentes gombafasírt receptje /Recept és fotó: Vidék íze magazin

A fasírt azonban nemcsak húsból, hanem zöldségből is készülhet, és ha hiszed, ha nem, ha jól van fűszerezve, szinte meg sem mondani a különbséget! Sőt, egyesek szerint a zöldségekből készített fasírozottak még jobbak is! Nos, mi most mutatunk egy olyan gombafasírtot, amit be lehet illeszteni húsmentes étrendbe is, de a húsimádoknak is ízleni fog!

Így készül a remek gombafasírt petrezselymes hajdinával

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • fél db kaliforniai paprika
  • 1 db kicsi salátacukkini
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsiradék
  • bors

A hajdinához:

  • 15 dkg sötét hajdina
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • olaj vagy zsiradék

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és felszeleteljük a vöröshagymát, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Rátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, elkezdjük sütni, közben ízesítjük sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel, elmorzsolt kakukkfűvel, zúzott fokhagymával. Nem sütjük teljesen a zsírjára, hagyunk rajta egy kevés folyadékot.
  2. Hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixgépbe kanalazzuk, pár gombnyomással összedaráljuk. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen, szerencsésebb, ha kicsit darabos marad. Hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott paprikát és cukkinit, beledolgozzuk az egész tojást, és szükség szerint pár evőkanál zsemlemorzsával szilárdítjuk a masszát.
  3. Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk, és bő zsiradékban ropogósra sütjük, sülés közben időnként forgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen barnuljon.
  4. Sós vízben megfőzzük az átmosott hajdinát. Közben kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az összeaprított petrezselyem zöldjét, ide szedjük a leszűrt hajdinát. Alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, újra sózzuk.

Recept és borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.