Vadas marha
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Alapételek

Gombapörkölt: ettől az egy hozzávalótól lesz igazán különleges az étel

A gombapörkölt az egyik olyan étel, amely a vegetáriánus és a húsos fogások kedvelői körében egyaránt népszerű. Ha kísérletező kedvedben vagy, és kicsit szeretnél változtatni a hagyományos recepten, akkor ehhez egyetlen különleges hozzávaló is elég lesz, ez pedig nem más, mint a zab.

A zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával egy ínycsiklandó, tartalmas étel, ami tökéletes választás a könnyedebb, mégis kiadós fogások kedvelőinek. A pörkölt mellé tálalt petrezselymes tészta pedig nemcsak finom, hanem rendkívül jól is mutat a tányéron. Ha te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin kiváló ételét, akkor már mutatjuk is hozzá a receptet!

zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával
Egy különleges fogás: zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin különleges étele, a zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával!

Elkészítési idő: 1 óra 

1 adag: 610 kcal

Hozzávalók:

  • 40 dkg zab
  • 2 nagy vöröshagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 75 dkg gomba
  • zsiradék
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 40 dkg széles metélt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  1. Sós vízben roppanósra főzzük a zabot (körülbelül 15 percre lesz szükség). Közben a két nagy vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. 
  2. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ha elkezd levet engedni, rátesszük a leszűrt zabot is, és együtt készre főzzük. A végén megszórjuk az összevágott petrezselyem felével.
  3. A csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tésztát. A vajon megfuttatjuk a maradék petrezselyem zöldjét, erre szedjük a kifőtt tésztát (öblítés nélkül). Átforgatjuk, ha kell, sózzuk, és azonnal tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.