A gombapörkölt az egyik olyan étel, amely a vegetáriánus és a húsos fogások kedvelői körében egyaránt népszerű. Ha kísérletező kedvedben vagy, és kicsit szeretnél változtatni a hagyományos recepten, akkor ehhez egyetlen különleges hozzávaló is elég lesz, ez pedig nem más, mint a zab.
A zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával egy ínycsiklandó, tartalmas étel, ami tökéletes választás a könnyedebb, mégis kiadós fogások kedvelőinek. A pörkölt mellé tálalt petrezselymes tészta pedig nemcsak finom, hanem rendkívül jól is mutat a tányéron. Ha te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin kiváló ételét, akkor már mutatjuk is hozzá a receptet!
Így készül a Vidék íze magazin különleges étele, a zabos csiperkepörkölt petrezselymes tésztával!
Elkészítési idő: 1 óra
1 adag: 610 kcal
Hozzávalók:
40 dkg zab
2 nagy vöröshagyma
só
bors
őrölt pirospaprika
75 dkg gomba
zsiradék
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
40 dkg széles metélt
5 dkg vaj
Elkészítés:
Sós vízben roppanósra főzzük a zabot (körülbelül 15 percre lesz szükség). Közben a két nagy vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Ha elkezd levet engedni, rátesszük a leszűrt zabot is, és együtt készre főzzük. A végén megszórjuk az összevágott petrezselyem felével.
A csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tésztát. A vajon megfuttatjuk a maradék petrezselyem zöldjét, erre szedjük a kifőtt tésztát (öblítés nélkül). Átforgatjuk, ha kell, sózzuk, és azonnal tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.